Nieuws!

27/9/23
Ook het Festival De Verwondering in de binnenstad van Gouda is al weer lang en breed achter de rug. Wat een topdrukte! Maar ook weer superleuke reacties.
Komende maanden is het (voorlopig?) weer even rustig op de speelagenda, maar in 2024 beginnen we goed met een bezoek aan de Bib in Merksem (Antwerpen) op zaterdagmiddag 27 januari.

10/9/23
Gisteren een hartverwarmende Afhaalpoëzie middag gehad in Bolsward. In het kader van open monumentendag stond de kiosk in het prachtige historische voormalige stadhuis van Bolsward, dat nu onder meer museum en bibliotheek huisvest. Komt dat zien! Ondanks het zomerse weer hebben nog flink wat bezoekers de Afhaalpoëzie kiosk weten te vinden, met veelal blije, verraste, ontroerde en verwonderde reacties to gevolg. Heel fijn.


17/8/23
Twee nieuwe optredens in september: op 9 september in Bolsward en op 16 september in Gouda. En het eerste optreden voor 2024 is ook bekend: 27 januari 2024 in de Bib in Merksem (Antwerpen).

16/8/23
Morgen begint de Sonsbeek Theater Avenue in Arnhem's Sonsbeek Park. Met Afhaalpoëzie. Tot en met zondag 20 augustus. Komt allen op de leukste theaterkermis van (het oosten van) het land!

9/6/23
Fantastisch genoten op Pinksterzondag bij 'Dichter bij Water' in Sint Amands onder de bloeiende kastanjeboom! Zelden zo'n gemoedelijke sfeer en zo veel mooie en enthousiaste reacties gekregen. Heel fijn.


14/5/23
Over twee weken is het zo ver, dan staat de Afhaalpoëzie kiosk in Sint Amands op de kade aan de Schelde voor literair festival 'Dichter bij Water'. En in augustus is het weer de beurt aan de Sonsbeek Theater Avenue in Arnhem. Met een vernieuwd gedichtenmenu.

10/12/22
Voor het komende jaar lijken er langzaam maar zeker weer wat meer Afhaalpoëzie optredens op de kalender te gaan komen. Maar...... nog niks is zeker.

1/9/22
Volop genoten van de goede oude festivalsfeer op de Sonsbeek Theater Avenue, met de vernieuwde off-grid Afhaalpoëzie kiosk.

6/8/22
De pauze is voorbij. Na bijna 2 jaar staat nu weer een festival gepland. Van 25 t/m 28 augustus staat de (vernieuwde) Afhaalpoëzie kiosk op ons thuisfestival van de Sonsbeek Theater Avenue in Arnhem. Dat zal weer wennen worden :-).

8/10/20
Gisteren een middag naar Lutkewierum geweest voor (coronaproof) opnames van een podcast, met Afhaalpoëzie gedicht "Alléén naar Lutkewierum".
Verder toch weer in de pauze stand door de corona maatregelen....

1/9/20
Ondanks regenachtig weer toch een mooi optreden in Oostkamp afgelopen zaterdag, met een nieuwe Afhaalpoëzie kiosk (die eigenlijk nog niet helemaal af was :-)).

5/7/20
Na vele afgelastingen vanwege corona maatregelen komen er nu gelukkig weer wat evenementen van de grond. Eerstvolgende Afhaalpoëzie optreden zal zijn op 29 augustus in Oostkamp (B), vlak bij Brugge. Hoera!

13/4/20
De Afhaalpoëzie kiosk zal de komende maanden door de corona maatregelen (afgelaste festivals) weinig te zien zijn, maar de inventaris van de digitale Afhaalpoëzie winkel is bijgewerkt met de nieuwste (wens)kaarten. Dus ook in deze thuisblijftijd is het mogelijk om poëtische trek te stillen. Zie de winkel pagina op de site.

29/3/20
In deze tijden vol corona maatregelen ligt Afhaalpoëzie stil. We blijven binnen en wachten op betere tijden.

3/2/20
De nieuwe gedichten en poëziekaarten voor 2020 zijn af. Nu alleen de drukker nog even aan het werk zetten!

29/12/19
Er wordt druk gewerkt aan de nieuwe poëziekaarten en gedichten voor Afhaalpoëzie in 2020. Laat 2020 maar komen!

26/8/19
Gisteren een prachtige dag in de tuin van M van Museum Leuven. Fijne sfeer, lieve mensen, mooi gezinsfeest. Op naar de volgende festiviteit!

14/8/19
En voor je het weet is zo'n festival al weer voorbij! Afgelopen donderdag tot en met zondag weer veel bezoekers kunnen voorzien van een portie Afhaalpoëzie op de Sonsbeek Theater Avenue.
Op naar M-Museum in Leuven op 25 augustus!
 

16/6/19
Op Pinkstermaandag dankzij Het Poëziepaleis met de Afhaalpoëziekiosk aanwezig geweest bij het Boekids festijn in Den Haag. Een heerlijk feest!

21/5/19
Afgelopen zaterdag bij de museumnacht Leiden veel mensen blij kunnen maken met een afhaalgedicht naar keuze. Bij de prachtige Molen de Valk!
Volgende ronde is op 10 juni in Den Haag, speciaal voor kinderen.

23/3/19
Het is altijd leuk om te horen wat bezoekers van de Afhaalpoëzie kiosk doen met de gedichten die ze afgehaald hebben. Afgelopen week ontving ik deze boodschap:
"Geachte dichter,
Ooit kocht ik een ansichtkaart met het gedicht ‘Kunnen kiezen’. Ik was er heel blij mee en gebruik het bij voorlichtingen aan ouders over studiekeuze. Iemand heeft het meegenomen. Kan ik een nieuwe kaart of een aantal kaarten bij u bestellen?" 
Heerlijk!

18/3/19
Gisteren meer dan 100 kinderen aan het Afhaalpoëzie loket op een gedicht mogen trakteren in de bibliotheek van Sint-Niklaas (B) tijdens de Bib-parade. Feest!

17/2/19
Zo, bijgekomen van een mooie Valentijnswandeling in Moorsele, met meer dan 100 blij verraste Afhaalpoëzie bezoekers.
Over precies 4 weken staat de kiosk in Sint Niklaas.

3/2/19
Gisteren was de jaarlijkse zomerpreview, een promotiemiddag voor artiesten en organisatoren van buitenfestivals, onder een dikke laag sneeuw in Diepenheim. Laat de zomer maar komen!

18/01/19
Op 14 februari staat de Afhaalpoëzie kiosk in Moorsele (België).

11/01/19
Op 29 januari komt er een light verse avond in Arnhem. Met o.a. Dichter Û en een Afhaalpoëzie light. Binnenkort meer nieuws!

10/01/19
Een nieuw jaar en nieuwe poëziekaarten in de maak. Over een paar dagen kan de drukker aan de slag!
De kerstmarkt in Wuustwezel op 23 december lijkt al weer heel lang geleden, maar dat valt best mee. Het was druilerig weer, maar er waren toch genoeg dapperen om er een mooie dag van te maken!

18/10/18
De herfst nadert, tijd om het nieuwe gedichtenmenu voor 2019 voor te bereiden. Maar voordat het zover is eerst nog een keer optreden, op 23 december ergens in België.

24/7/18
Het was bijzonder leuk, druk en warm bij Theater op het Zand, zaterdag op het Kootwijkerzand. Wat een unieke locatie en een heerlijk festival!


3/7/18
Volgende maand is de Sonsbeek Theater Avenue in Park Sonsbeek in Arnhem. Helaas nog een keer zonder Afhaalpoëzie, wegens agendaproblemen. Volgend jaar nieuwe ronde met nieuwe kansen!
Op 21 juli aanstaande gelukkig eerst nog wel Afhaalpoëzie bij Theater op 't zand op het Kootwijkerzand bij Kootwijk. Dat belooft een bijzonder festival op een bijzondere locatie te worden!

3/7/18
Afgelopen zaterdag genoten van een zonovergoten festival Theater op 't fort, op het fort bij de Buursteeg bij Veenendaal. Heel leuk!

22/5/18
Over een paar weken, de laatste dag van juni, is bij Veenendaal Theater op 't Fort. Als het goed is met Afhaalpoëzie.
En dan gaan we 21 juli met de Afhaalpoëzie kiosk naar het Kootwijkerzand! Komt dat zien!

16/3/18
Er zit even een kleine pauze in de Afhaalpoëzie kalender, maar in juli staat de kiosk sowieso op het Kootwijkerzand!

28/1/18
Het was aangenaam vertoeven in Antwerpen gisteren. Veel belangstelling vanuit zeer uiteenlopende culturele achtergronden. Leuk!

14/1/18
De vormgevers zijn klaar en de drukker is bezig. Alles staat op de rit voor het nieuwe Afhaalpoëzie gedichtenmenu, dat op 27 januari in Antwerpen voor het eerst gebruikt gaat worden. Nog even een klein beetje geduld.

29/12/17
Het is bijna 2018 en het gedichtenmenu voor 2018 is bijna rond. Begin januari gaat de drukker aan de slag met de nieuwe menuflyers en de nieuwe poëziekaarten. En dan, op naar de poëzieweek!

6/10/17
De komende weken staan in het teken van de voorbereidingen voor het nieuwe gedichtenmenu voor 2018. Werk achter de schermen dus.

5/10/17
Het was goed toeven op het natuurfestival in De Panne afgelopen weekend. Heel gevarieerd festival en heel enthousiast publiek bij de Afhaalpoëzie kiosk.

9/9/17
Goed nieuws: het Afhaalpoëzie promotiefilmpje is op YouTube geplaatst. Voor iedereen die wil weten hoe het werkt. :-)


4/9/17
Wat een fantastisch leuk Paradepaadje de afgelopen 3 dagen. Goed weer, prachtige locatie en fijne reacties. Geweldig!


29/8/17
Afgelopen zondag een heerlijke middag gehad in Veghel met heel veel enthousiaste bezoekers van literair festival Het VerhAal. Het leeek wel complimentendag. :-)
Komend weekend, 1 t/m 3 september, is de Afhaalpoëzie kiosk te vinden in het kleine Friese dorpje Rien, in het kader van kunstroute Paradepaadje.

4/7/17
Dit seizoen geen Afhaalpoëzie op de Sonsbeek Theater Avenue (18-21 augustus) in Arnhem, maar wel op 27 augustus bij Het VerhAal, langs de Aa tussen Veghel en Heeswijk-Dinther en 1-3 september op Paradepaadje in Friesland (in het dorp van mijn herinnering: Rien). Maar nu eerst een 'zomerpauze'.

3/7/17
Voor de openingsavond van de Valkhof Theater Avenue hebben we opnames gemaakt voor een Afhaalpoëzie promotiefilmpje. Heel grappig, maar ook heel leuk. Binnenkort een paar foto's.
Het festival zelf was erg knus en, zeker toen het zondag toch best lekker weer was, ook goed bezocht.

15/6/17
De Valkhof Theater Avenue in Nijmegen nadert met rasse schreden. Van 23 tot en met 25 juni is daar allerlei moois te beleven, inclusief Afhaalpoëzie. Wij maken van de gelegenheid gebruik om op vrijdagmiddag opnamen te maken voor een Afhaalpoëzie promotiefilmpje. Ook leuk.

13/5/17
De cowboys en indianen in Tessenderlo hebben we in grote getale getrakteerd op poëzie. Het was een mooi feest!
Het volgende festijn met Afhaalpoëzie is de Valkhof Theater Avenue in Nijmegen op 23, 24 en 25 juni. Toplocatie en vast ook een fijn intiem festival. Voor deze zomer onze alternatieve Afhaalpoëzie thuiswedstrijd, want we gaan dit jaar voor één keer de Sonsbeek Theater Avenue in Arnhem overslaan!!! Dus schroom niet en kom eind juni lekker naar het mooie en gezellige Nijmegen.

18/4/17
Goed, het was gisteren niet echt lekker warm, maar natuur- en cultuurfestival in Merelbeke was toch een mooi feest. Wij zijn blij met de vele hartverwarmende reacties van jong en oud!
Op 7 mei gaan we naar een kinderfestijn in Tessenderlo, met als thema 'cowboys en indianen'. Als dat maar goed gaat! :-)


11/4/2017
Een paar weken geleden nog maar was Afhaalpoëzie op een zeer geslaagd Brugs Jeugboekenfestival en over een paar dagen, op Paasmaandag 17 april 2017, reizen we af naar Merelbeke voor het Natuur- en Cultuurfestival. Wij hebben er zin in!

7/2/2017
Voor je het weet is die poëzieweek dan al weer voorbij! Genoten van het gesprek in Arnhem's leukste talkshow: Herman Centraal! Best gek om zo op het podium in de spotlight wat te praten over poëzie en hoe het tot stand komt, maar wel leuk.
Ook ontzettend leuk waren alle reacties van de schoolkinderen in de bibliotheek in Aartselaar (B). Wat een verwondering, wat een enthousiasme en wat een ontzettend leuke en slimme vragen van de kinderen aan de dichter! 

14/1/2017
Van 26 januari t/m 1 februari is het Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen.
Op dinsdagavond 31 januari ben één van de gasten in de leukste praatshow van Arnhem: Herman Centraal! Bekijk de facebook pagina voor meer info. Herman Centraal begint om 19:30 uur en is in theater Het Hof, Boekhortstenstraat 58, Arnhem.
Op 2 februari staat de Afhaalpoëzie kiosk voor een scholenproject in de bibliotheek in Aartselaar (B).

12/1/2017
Het nieuwe Afhaalpoëzie drukwerk voor het gedichtenmenu van 2017 is -op één item na- binnen! Laat de festivals en evenementen maar weer komen!

8/12/2016
De vormgevers zijn druk aan het werk voor het nieuwe gedichtenmenu en de nieuwe poëziekaarten. De nieuwe gedichten op het kindermenu heten 'Tranen van binnen' en 'IJsjes'. Daarnaast krijgt het gedichtenmenu 7 nieuwe titels over mensenrechten, herinneringen, (on)geluksmomenten, het heelal en wereldleed.

22/11/2016
Goed, het weer was wat onstuimig afgelopen zondag, maar het was ook aangenaam druk op het vertelfestival in Wijnegem. Een hele middag lang een stroom van enthousiaste bezoekers aan het Afhaalpoëzie loket, waarvan het grootste deel kinderen. Heel erg leuk!
De komende tijd gaat de meeste aandacht naar het vernieuwen van het gedichtenmenu voor 2017. Er komen twee nieuwe poëziekaarten op het kindermenu en drie en een halve nieuwe poëziekaarten op de rest van het gedichtenmenu. En dan natuurlijk ook een setje nieuwe Afhaalpoëzie gedichten! In de poëzieweek (26 januari - 1 februari) gaan we voor het eerst werken met het vernieuwde gedichtenmenu. Nu zijn eerst de illustratoren en vormgevers nog druk bezig....

22/10/2016
Komende vrijdagmiddag 28 oktober is de opening van een 3-daagse duo-expositie van schilder Abraham Luttger en beeldend kunstenaar Theodor Schokker in Arti Gallery in Amsterdam (zie www.arti.nl). Een fragment van een schilderij van Abraham Luttger illustreert de poëziekaart 'Kwantumbestemming'. Kom vooral kijken naar het schilderij in het echt!
 
12/9/2016
De afgelopen twee zaterdagen was de Afhaalpoëzie kiosk op pad. Eerst naar de Lebuïnuskerk in Deventer, waar de Vrijetijd Markt was. Dat was een gezellig en levendig gebeuren, met veel blij verraste bezoekers. En afgelopen zaterdag naar Bree in België. In deze 'parel van de Kempen' opende het culturele seizoen met diverse gratis optredens en een foodtruck festival. Afhaalpoëzie stond gezellig naast de Knol d'amour op het Vrijthof in de stralende zon. Het was een heerlijke dag, met heerlijke reacties!


22/8/2016
En nu is de Sonsbeek Theater Avenue al weer voorbij! Tijd om even bij te komen van alle drukte en indrukken.
Over twee weken staat de Afhaalpoëzie kiosk op de Vrijetijd Markt in Deventer en op 10 september gaan we de opening van het culturele seizoen in Bree (B) verlevendigen.

17/8/2016
Het Rozenfestival in Lottum is nog maar net voorbij en morgen begint al weer de Sonsbeek Theater Avenue. Tot en met zondag vele fijne optredens in het prachtige park Sonsbeek in Arnhem.


11/7/2016
Zelden zo'n sfeervol, gezellig en relaxed festival meegemaakt als het Immerloo Park Festival. Heerlijk!
Volgende afspraak: 13 t/m 15 augustus op het rozenfestival in rozendorp Lottum (bij Venlo).

25/6/16
Gisteren in het prachtige buurtschap Tonden bijgedragen aan de poëzieroute. Een fijne zomeravond met enthousiaste bezoekers.
Volgende Afhaalpoëzie afspraken: Immerloo Park Festival op 9 en 10 juli in Arnhem, Rozenfestival op 13-15 augustus in rozendorp Lottum, Sonsbeek Theater Avenue op 18-21 augustus in Arnhem, 10 september opening cultureel seizoen in Bree (B) en 20 november in Wijnegem (B). En begin september nog een besloten feest in Deventer.

27/5/16
Zondag 29 mei, op de dag van het park, Afhaalpoëzie in park Scheldeveld in De Pinte (B).
En hieronder enkele foto's (van Fleur Debaene) van Afhaalpoëzie in Poperinge op 21 mei.

[foto: Fleur Debaene]


[foto: Fleur Debaene]


[foto: Fleur Debaene]

2/5/16
En op 10 september in Bree (B).

25/4/16
Het lijkt vandaag wel winter, maar toch begint het zomerseizoen aardig vorm te krijgen. In de pijplijn t/m september zitten Afhaalpoëzie optredens in Poperinge (ovb), De Pinte, Tonden (ovb), Arnhem (2x), Lottum en Gent (ovb). Op naar de zomer!

11/3/16
Op de dag van het park, 29 mei, is Afhaalpoëzie in De Pinte (B).

24/2/16
Het was een gure nacht afgelopen weekend in Knokke, maar wel met erg leuk Nagt Festival!
Volgende Afhaalpoëzie-feestjes verwacht in de lente en zomer...

4/2/16
Afhaalpoëzie heeft internationale collega's! In Engeland bestaat "The Poetry Takeaway" (thepoetrytakeaway.com). Daar kunt u een vers bereid gedicht op maat afhalen bij een prachtige oude hamburgerwagen. Enjoy!

4/2/16
Gisteren hebben we de poëzieweek afgesloten in de prachtige bibliotheek van Diksmuide. De reacties waren hartverwarmend enthousiast en ontroerend. Heel mooi. Op 20 februari zijn we onderdeel van het Nagt Festival in CC Scharpoord in Knokke-Heist.


29/1/16
Mooie start van de poëzieweek gisteren in de bibliotheek en het cultureel centrum in Aartselaar. Volgende week woensdag in bib Diksmuide!

6/1/16
Met de beste wensen voor 2016!
In de poëzieweek twee keer Afhaalpoëzie: 28 januari in Aartselaar en 3 februari in Diksmuide.

30/12/15
2015 afgelopen zondag afgesloten met een lichtjeswandeling in lentesfeer. Erg leuk! Nu op naar een poëtisch 2016.

7/12/15
Na een besloten feestje met Afhaalpoëzie op 12 december, staat de kiosk op 27 december wederom bij Radio Kootwijk voor de jaarlijkse lichtjeswandeling. Heel bijzonder en heel sfeervol (en hopelijk iets minder glibberig dan vorig jaar :-)).

7/12/15
Putteke Winter was een enorm feest! Beide avonden ruim 10.000 bezoekers, constant een wachtrij voor het Afhaalpoëzie loket en honderden poëzie afhalers. Een prachtig evenement.


17/11/15
Genoten bij Fooddock, afgelopen vrijdag!
Volgende feestje: Putteke Winter op 4 en 5 december in recreatiegebied De Schorre bij Boom (B).

4/11/15
Op vrijdag 13 november opent Fooddock in Deventer (www.fooddock.nl), met o.a. een speciale editie van Afhaalpoëzie. Dat wordt smullen!

13/10/15
Eind augustus hebben we, Mon&Û, met Poesía Cantada meerdere keren opgetreden op kunstroute Paradepaadje in Lutkewierum e.o. Op www.paradepaadje.nl staat een hele leuke video-impressie van de kunstroute, met ons lied en gedicht "Alleen naar Lutkewierum / Solo a Lutkewierum" als rode draad.
Op ons weblog www.poesiacantada-arnhem.blogspot.nl staan ook enkele foto's (van Erikjan Koopmans) van onze optredens.

(foto: Erikjan Koopmans)

21/9/15
Gisteren heel gemoedelijke dag gehad bij gemeenschapscentrum Den Bussel in Keerbergen (B).


9/9/15
Volgende feestje: 20 september, Afhaalpoëzie in Keerbergen (B).

8/9/15
Paradepaadje was een feest! Fijne optredens op mooie locaties en enthousiast publiek. En verhalen. Ontroerende verhalen over vroeger. Geweldig!

25/8/15
Komend weekend, 29 en 30 augustus, is het weer eens tijd voor Poesía Cantada van Mon & Û. We zijn dan te vinden op Paradepaadje, in Lutkewierum en Rien en nog wat pittoreske Friese dorpjes. We spelen beide dagen om 12, 13, 15 en 16 uur. Komt dat zien!

24/8/15
Gisteren waren we op het Zomerparkfeest in Venlo. Druk, druk, druk en gezellig!


17/8/15
Komende zondag, 23 augustus, staat de Afhaalpoëzie kiosk op het Zomerparkfeest in het Julianapark in Venlo.
Op 29 en 30 augustus spelen Mon & Û 'Poesía Cantada' op het Paradepaadje in Rien en Lutkewierum (Fryslân).

17/8/15
De afgelopen vier dagen volop genoten van de Sonsbeek Theater Avenue in Arnhem in typisch Hollands zomerweer. De Afhaalpoëzie kiosk is wederom waterbestendig gebleken. Nu nog koeling voor de warme dagen inbouwen. :-)

25/5/15
Gisteren genoten van een mooie dag met een gevarieerde kunstroute in de prachtige tuin van de pastorij in Denderleeuw! Heerlijk!

13/5/15
Op 24 mei Afhaalpoëzie op de kunstroute in Denderleeuw (B) en 13-16 augustus op Sonsbeek Theater Avenue in Arnhem.

3/4/15
Ondanks het herfstweer is afgelopen zondag het toeristisch seizoen van de Rupelstreek geopend in domein De Schorre in Boom (B). Afhaalpoëzie was er bij.


15/3/2015
Over twee weken, op zondag 29 maart, is de Afhaalpoëzie kiosk te vinden in Domein De Schorre in Boom (B), voor de opening van het toeristisch seizoen van de Rupelstreek.

15/3/2015
Vrijdagavond genoten van literaire avond van Belle Epoque in Café Meijers in Arnhem.


18/2/2015
Volop liefde in de poëziehoek van de "jardin d'amour", afgelopen Valentijnszaterdag in de tuinen van cultuurcentrum Scharpoord in Knokke (B). Romantiek aan het loket van de Afhaalpoëzie kiosk!
Komende weken is er even rust in de Afhaalpoëzie speelagenda. Op naar het voorjaar!

31/1/2015
Nog aan het bijkomen van prachtige poëzieavond in bibliotheek Puurs! Over twee weken "jardin d'amour" in Knokke (B).

29/1/2015
Vanochtend ontzettend mooie ochtend gehad in bibliotheek Deurne (B). Morgenavond Afhaalpoëzie in bibliotheek Puurs (B).


22/1/2015
De poëzieavond op gedichtendag 29 januari in bibliotheek Zaltbommel is helaas geannuleerd, dus ook geen Poesía Cantada dan. Jammer!

16/1/2015
Vandaag grote Afhaalpoëzie drukwerk besteldag. Verschillende vormgevers zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met ontwerpen van poëziekaarten, menufolders en visitekaartjes en nu mocht alles naar de drukker. Nog even 10 dagen geduld en dan is alles klaar voor seizoen 2015, te beginnen met gedichtendag (29 januari) en de poëzieweek (29/1 t/m 4/2).

7/1/2015
Gisteravond met Poesía Cantada het nieuwe jaar van het Stadspastoraat in Arnhem geopend én de expositie van Laura Casas Valle aldaar. Lekker druk en veel fijne reacties!

3/1/2015


28/12/2014
De lichtjeswandeling bij Radio Kootwijk in de sneeuw was bijzonder mooi. Veel deelnemers, mooie verhalen. En veel positieve reacties op Afhaalpoëzie. Top!

18/12/2014
Zaterdag 27 december is Afhaalpoëzie onderdeel van de lichtjeswandeling van Radio Kootwijk. Van 19 tot 22 uur. Vooraf kaarten bestellen!

14/12/2014
Gisteravond was in Dendermonde (B) festival Wintering. Het was een daverend succes! Twee uur lang opstoppingen bij de Afhaalpoëzie kiosk en heel veel enthousiaste reacties.

24/11/2014
De kop is er af! Gister was de Vlaamse primeur van Afhaalpoëzie bij de afsluiting van de Week van de Smaak in Aalst. Het was heerlijk!
Op 13 december zijn we wederom in Vlaanderen, dan in Dendermonde op de "warme woorden dreef".


9/11/2014
Afhaalpoëzie gaat naar Vlaanderen! Om te beginnen op 23 november naar Aalst (week van de smaak), maar ook op 13 december naar Dendermonde (bibliotheek), op 29 januari 2015 naar Deurne bij Antwerpen (bibliotheek) en op 31 januari 2015 weer naar Aalst (bibliotheek). Ik heb er zin in!
Ondertussen zijn de voorbereidingen voor het nieuwe jaar in volle gang. Er komen nieuwe gedichten en een nieuwe menukaart en nieuwe poëziekaarten en nieuwe visitekaartjes en .........

22/10/2014
Het seizoen zit er bijna op. Volgende maand waarschijnlijk nog lekker een keer op pad voor de 'week van de smaak'. Dat wordt dan ook gelijk de primeur van Afhaalpoëzie in Vlaanderen. Leuk!
Het gaat sowieso goed met de Afhaalpoëzie belangstelling in Vlaanderen. Er liggen meerdere aanvragen, dus hopelijk staan er binnenkort enkele optredens in Vlaanderen op de agenda.

9/10/2014
Het weer was wat grijs en nat, maar Festival De Oversteek was hartverwarmend. Lekker veel enthousiaste kinderen aan het Afhaalpoëzie loket en ook flink wat ontroerde volwassenen. Over ruim een week staat de kiosk 2 dagen in Apeldoorn op Roots in the Woods. Ik ben benieuwd!

30/9/2014
Goed nieuws voor Vlaanderen: vanaf heden is Afhaalpoëzie ook te boeken in Vlaanderen en wel via theaterimpresariaat XL & Lapinne! Meer info op www.xlp.be.

30/9/2014
Wat een topdag in Enschede zeg! Prachtig nazomerweer en een heerlijk festival op het Wilminkplein.


20/9/2014
De feestweek van boekhandel Hijman Ongerijmd zit er bijna op. Veel bezoekers waren vandaag prettig verrast door de aanwezigheid van Afhaalpoëzie in de boekhandel. Volgend weekend staat de kiosk op zondagmiddag op het geheel vernieuwde Willem Wilminkplein in Enschede.

13/9/2014
Als het een beetje meezit is de Afhaalpoëzie komend jaar ook een paar keer in Vlaanderen te vinden! Wordt vervolgd.....

12/9/2014
Volgend weekend staat de Afhaalpoëzie kiosk eerst op vrijdag op een besloten feest en vervolgens op zaterdag 20 september in boekhandel Hijman Ongerijmd in Arnhem. Daar is het trouwens de hele komende week feest, want Hijman Ongerijmd bestaat 1 jaar!

3/9/2014
Komende zondag staat de Afhaalpoëzie kiosk op Live at the Brons, een benefietfestival op recreatieterrein Bronsbergenmeer bij Zutphen. Later in september staan nog Boekhandel Hijman Ongerijmd (20 september) in een nieuw festival in Enschede (28 september) op het programma. En in oktober nog Festival De Oversteek (Nijmegen) en Roots in the Woods (Apeldoorn). Hopen op een mooie lange nazomer dus!

3/9/2014
Paradepaadje was een doorslaand succes! Prachtige speellocatie voor Afhaalpoëzie en dolenthousiaste bezoekers. Kijk voor een leuke tv-impressie op www.gptv.nl bij het item van 28 augustus 2014. Op naar de volgende editie!


11/8/2014
Nu weet ik het zeker: de Afhaalpoëzie kiosk is waterdicht! Ondanks soms overvloedige regenval was het toch reuze gezellig op de Sonsbeek Theater Avenue afgelopen vier dagen. Over ruim ruim twee weken is al weer het volgende Afhaalpoëzie feestje: Paradepaadje. Vier middagen lang kunstroute door het prachtige Friese weidelandschap rondom Lutkewierum. Dat wordt smullen!

7/7/2014
NIEUW: Een Poesía Cantada concert van Mon & Û in je huiskamer of achtertuin! Nodig enkele gasten uit en trakteer ze op een acoustische combinatie van Spaanse muziek met Nederlandse poëzie. Past altijd! Voor meer info of het checken van een datum: poesiacantada.arnhem@gmail.com.

zie ook www.poesiacantada-arnhem.blogspot.nl

7/7/2014
De eerste editie van het Immerloo Park Festival was ontzettend leuk en gezellig afgelopen weekend. Veel verwonderde omwonenden en veel enthousiaste reacties. Voor herhaling vatbaar dus!

23/6/2014
Het Kinder Parade Festijn zit er op. Op naar het volgende evenement! Op 5 en 6 juli staat de Afhaalpoëzie kiosk op het Immerloo Park Festival in Arnhem. Op 5 juli is er bovendien een optreden van Món & Û met Poesía Cantada!


11/6/2014
Sinds kort is er een digitaal Afhaalpoëzie winkeltje op www.etsy.com! Even zoeken op "Afhaalpoezie" en (bijna) het hele assortiment Afhaalpoëzie kaarten en bundels is binnen muisklikbereik.

10/6/2014
Op 21 en 22 juni staat de Afhaalpoëzie kiosk 's middags in het Oranjepark in Apeldoorn op het Kinder Parade festijn. Uiteraard met kindermenu!
Op 21 juni spelen Món en Û bovendien Poesía Cantada op de Gypsy avond in het Oranjepark. Tussen 17 en 21 uur, in een Pipo-wagen!

9/6/2014
De eerste editie van de Pinkster Theater Etappe in Brummen zit er op en smaakt naar meer. Het was leuk en gezellig op het Brummense Marktplein en het festival is noodweer bestendig gebleken. En dat geldt gelukkig ook voor de Afhaalpoëzie kiosk!

1/6/2014
Na 2 prachtige dagen Afhaalpoëzie in Zwolle Unlimited voor Kunsten op Straat is het het komende Pinksterweekend al weer tijd voor de Theateretappe in Brummen!


30/5/2014
Op zondag 5 oktober staat de Afhaalpoëzie kiosk op Festival De Oversteek in/bij Nijmegen.

25/4/2014
Ooit gehoord van de Pinkster Theateretappe Brummen? Op 7,8 en 9 juni vind je Afhaalpoëzie op de eerste editie van dit knusse festival. Ergens op het dorpsplein. Mis het niet!
Op 5 en 6 juli is de eerste editie van het Immerloo Park festival in Arnhem, inclusief poëzie van Dichter Û.
Van 7 t/m 10 augustus is de zoveelste editie van Sonsbeek Theater Avenue in Arnhem en ook deze keer is de Afhaalpoëzie kiosk aanwezig!
Op 6 en 7 september is Live at the Brons in Zutphen, met Afhaalpoëzie op één van beide dagen.
Verder niet te vergeten 21 en 22 juni Afhaalpoëzie op het Kinder Parade Festijn in Apeldoorn, met op 21 juni 's avonds bovendien Poesía Cantada!
En 29-31 augustus Afhaalpoëzie op de eerste editie van "Paradepaadje" in en rond Lutkewierum.

16/3/2014
Het was een zeer gezellig en geslaagd 'boekenbal voor lezers' gisteravond (en -nacht). Nu op naar de zomerfestivals!

8/3/2014
Zaterdagavond 15 maart is in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden een 'boekenbal voor lezers', met een avond lang Afhaalpoëzie. Dat wordt de vuurdoop voor het nieuwe gedichtenmenu!

7/3/2014
Op 31 mei en 1 juni staat de Afhaalpoëzie kiosk bij Kunsten Op Straat in Zwolle.

28/2/2014
Op zaterdag 21 en zondag 22 juni is de Afhaalpoëzie kiosk 's middags aanwezig op het Kinder Parade Festijn in Apeldoorn. Op zaterdagavond is daar een "gipsy avond" en daar zullen Dichter Û en singer-songwriter Mónica Coronado optreden met Poesía Cantada.

19/1/2014
De eerste boekingen voor het nieuwe seizoen beginnen ook te komen. Zeker is al de aanwezigheid van Afhaalpoëzie op Paradepaadje, 29-31 augustus, een heel bijzondere kunstroute midden in Friesland.

19/1/2014
De ontwerpers en illustratoren zijn druk bezig geweest met nieuwe Afhaalpoëziekaarten en het nieuwe gedichtenmenu (met geheel vernieuwde vormgeving!). Het meeste is ook al gedrukt, maar nog niet alles. Bijna klaar voor een nieuw seizoen Afhaalpoëzie, te beginnen met de "zomerpreview" voor artiesten en festivalorganisatoren op 1 februari in Amersfoort.

22/12/2013
Het was reuze gezellig "even niksen" vanmiddag in Tape, met lekker veel bezoekers en veel mooie gedichten van S.P. Hut, Dichter Û en speciale gast Anton van Dijl. Nu op naar 2014!

15/12/2013
Over precies een week verzorgen Dichter Û en S.P. Hut weer een middag "even niksen" in espressobar Tape in Arnhem (Hommelstraat 66). Dan wordt u, onder het genot van de lekkerste koffie van Arnhem e.o., getrakteerd op fijne gedichten en verhalen. Met een zeer speciale speciale gast! De beste manier om ontspannen en verrijkt de feestdagen in te gaan!

15/12/2013
Op het weblog van Poesía Cantada (www.poesiacantada-arnhem.blogspot.nl) staat een link naar de gloednieuwe promotievideo van Poesía Cantada!

15/12/2013
Gisteren was de feestelijke opening van De Rozet, met enorm veel bezoekers en ontzettend veel moois te beleven. Prachtig gebouw ook!


15/11/2013
Op 14 december staat de Afhaalpoëzie zeepkist de hele middag in de entree van De Rozet in Arnhem, ter ere van de officiële opening van dit verzamelgebouw voor bibliotheek, kunstbedrijf, erfgoedcentrum, volksuniversiteit en kunstuitleen. Zie rozettrakteert.nl.

11/11/2013
Wat een drukte gister bij de open dag van De Transformatie in Arnhem! Mooi al die belangstelling voor het werk van kunstenaars en andere creatievelingen. Voor Afhaalpoëzie een mooie afsluiting van het seizoen. De komende wintermaanden ligt de nadruk op de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

20/10/13
Het was heerlijk op Roots in the Woods! De herfst op z'n best en dus een reusachtig gezellig festival. Nu bijna op naar het volgende seizoen. Nieuw gedichtenmenu maken, nieuwe poëziekaarten laten ontwerpen, de website verder vernieuwen en misschien de kiosk nog een klein beetje aanpassen. Genoeg te doen dus...


17/10/13
Gister ontzettend leuke middag gehad bij Onbederf'lijk Vers in Nijmegen. Nu op naar komend weekend herfstfestival Roots in the Woods in het Beekpark in Apeldoorn.


14/10/13
Nieuw geboekt: Afhaalpoëzie staat bij de open dag van kunstenaarverzamelgebouw 'De Transformatie' op zondagmiddag 10 november 2013. Van Oldenbarneveldstraat 90 in Arnhem. Afsluiting van het Afhaalpoëzie seizoen 2013, dus uitverkoop!

14/10/13
Zaterdagavond was Afhaalpoëzie te gast bij de voorstelling STAAL van Fabuloka in de Metaalkathedraal in Utrecht. Prachtige voorstelling, prachtige gebouw, goede sfeer, fijne avond!

8/10/13
Op woensdagmiddag 16 oktober staat de Afhaalpoëzie kiosk in het kader van poëziefestival Onbederf'lijk Vers in de bibliotheek van Nijmegen. Tussen 14 en 17 uur kun je een portie poëzie komen afhalen!

7/10/13
De winkel is voor het grootste deel gevuld en bij deze officieel geopend. Het grote poëziewinkelen kan beginnen!

6/10/13
Komende zaterdagavond is Afhaalpoëzie te gast bij de circusartiesten van Fabuloka in de Metaalkathedraal in Utrecht. Van 19 tot ongeveer 22 uur.

17/9/13
Het vullen van de winkel is begonnen. Het duurt nog even voor de juiste foto's allemaal gemaakt en geplaatst zijn, maar dan kan het winkelplezier beginnen

17/9/13
Aanstaande zondagmiddag Wijken voor Kunst in de wijken Sonsbeekkwartier en Klarendal in Arnhem. Afhaalpoëzie is te vinden halverwege de Nijhoffstraat!

9/9/13
Zoals je misschien merkt is de website veranderd. Het is de bedoeling dat er over een tijdje een hele nieuwe website komt, maar voorlopig blijft deze nog even actief. De komende dagen ga ik de teksten aanpassen en -heel belangrijk en ontzettend nieuw- de winkel vullen met Afhaalpoëzie hebbedingen. Komt dat zien!

7/9/13
Nieuw geboekt: Afhaalpoëzie op 19 en 20 oktober op het Roots in the woods festival in Apeldoorn.

7/9/13
Hieronder een foto van de Afhaalpoëzie interpretatie van sneltekenaar Erik Molkenboer.

14/8/13
Afhaalpoëzie heeft een zeer geslaagde editie van de Sonsbeek Theater Avenue achter de rug. Veel enthousiaste bezoekers, lekker weer en een standplaats tegenover de cocktailbar. Volgende week woensdagavond staat de kiosk in Lux in Nijmegen in het kader van het cultuurfeest voor de introductie van de nieuwe studenten aan de Radboud Universiteit.

30/7/13
Vanaf donderdag 8 augustus a.s. is in park Sonsbeek in Arnhem weer de Sonsbeek Theater Avenue. En hoewel het vaste prik begint te worden is Afhaalpoëzie ook weer van de partij. Een leuk feestje bijna in eigen achtertuin laten we natuurlijk niet schieten! Dus van donderdagavond 8 augustus tot en met zondagavond 11 augustus weer volop gelegenheid om een paar gedichten af te halen!

30/7/13
Op zondagmiddag 28 juli stond de gouden Afhaalpoëzie kiosk te glimmen op het terras van het Everswijngoed in Renkum. Veel verbaasde blikken en gezichten en een paar dapperen die hun nieuwsgierigheid niet konden bedwingen en over de rode loper hun Afhaalpoëzie tegemoet schreden. Maar er was meer, want singer-songwriter Monica Coronado was aanwezig en dus was er Poesía Cantada voor de terrasgangers. Het was een zeer aangename middag.


17/7/13
Afgelopen weekend met Poesía Cantada en met Afhaalpoëzie op het Kuna festival geweest. Heerlijk ontspannen festival op een waanzinnig mooie locatie (Nationaal Park Dwingelerveld in Drenthe) en met perfect festivalweer. Bovendien ook heel erg leuk en gezellig en met ontzettend veel fijne reacties. Wat een fijne manier om weer met de poëzie op pad te gaan!


26/6/13
Wegens trieste familieomstandigheden kon Afhaalpoëzie op 23 juni helaas niet bij Live at the Brons zijn in Zutphen. De eerstvolgende gelegenheid wordt nu 13-14 juli, want dan zijn Afhaalpoëzie en Poesia Cantada op het Kuna festival op het Dwingelerveld in Lheebroek (Drenthe).

17/6/13
Op 25 mei was de originele kleurrijke Afhaalpoëzie kiosk voor het laatst in gebruik, bij het Fries Straat Festival In Leeuwarden. Wegens slijtage door 4 seizoenen gebruik in weer en wind gaat die kiosk met pensioen. Maar niet getreurd, met de nieuwe goudkleurige minikiosk (goed getest op Hoogte 80) blijft Afhaalpoëzie de festivals en festiviteiten afstruinen met "voedsel voor de geest"! Aanstaand weekend al weer, zondagmiddag 23 juni op 'Live at the Brons' in Zutphen!

17/6/13
Het is al weer even geleden, maar op 25 mei was Afhaalpoëzie op het Fries Straat Festival in Leeuwarden. Midden op het centrale festivalplein stond de kleurrijke kiosk en het was een drukte van belang!
 

15/5/13
Na een fantastische openingsdag van Hoogte 80 op Hemelvaartdag was het weer de volgende drie dagen even doorbijten, maar het festival wel weer erg leuk. Jammer dat het er al weer op zit, maar niet getreurd, want zondagmiddag 19 mei al weer "even niksen" met o.a. Dichter Û en S.N. Hut in Espressobar TAPE aan de Hommelstraat in Arnhem. Dus met de lekkerste koffie in Arnhem en omstreken! En op 25 mei staat de Afhaalpoëzie kiosk de hele middag op het Fries Straat Festival op het Zaailand in Leeuwarden. En op 23 juni op Live at the Brons in Zutphen.

1/5/2013
Op 25 mei staat de Afhaalpoëzie kiosk van 13 tot 17 uur op het Zaailand in Leeuwarden tijdens het Fries StraatFestival.
Over ruim een week staat de Afhaalpoëzie minikiosk op Hoogte80 in Arnhem. Het wordt mooi weer, dus kom genieten van een heerlijke aftrap van het festivalseizoen! Van 9 t/m 12 mei.
De productie van de derde Afhaalpoëzie bundel heeft een tijdje stil gelegen, maar is nu weer opgepakt, met nieuwe vormgeving! Verschijningsdatum is nog niet bekend.
Op 28 juli staat de Afhaalpoëzie minikiosk op het Everswijngoed bij Renkum. Daar is die middag ook Poesía Cantada. Twee goede redenen voor een bezoekje dacht ik zo.

5/4/2013
Vanmiddag de nieuwe Afhaalpoëzie minikiosk uitgeprobeerd bij Iselinge Hogeschool in Doetinchem. Hij doet het! Een gouden Afhaalpoëzie kast-kiosk. Nog een beetje perfectioneren en het ding is klaar voor het buitenseizoen. Laat de zon maar schijnen!

24/3/2013
De nieuwe bibliotheek in Velp is open! Afhaalpoëzie was er gister bij en het was leuk.
Nog een paar weken wachten en dan is het de beurt aan Hoogte80. Nog wel even de nieuwe Afhaalpoëzie minikiosk afmaken....

13/3/2013
Eind februari was Afhaalpoëzie op Iselinge Hogeschool, om de pabo-studenten te verwonderen.
Op 25 mei staat de Afhaalpoëzie kiosk in Leeuwarden op het Fries Straat Festival!
De nieuwe Afhaalpoëzie bundel is wat vertraagd, maar nog steeds in de maak. Even geduld nog a.u.b.
Er is ook een nieuwe Afhaalpoëzie (mini)kiosk in de maak. Primeur naar verwachting op Hoogte80, 9-12 mei in Arnhem.

4/2/2013
Op 23 maart 2013, van 10-15 uur Afhaalpoëzie in de nieuwe bibliotheek in Velp.

4/2/2013
Voor in de agenda: 9-12 mei Afhaalpoëzie op Hoogte80 en 8-11 augustus Afhaalpoëzie op de Sonsbeek Theater Avenue.

4/2/2013
Afgelopen zaterdag een dag lang promotie gemaakt op de Zomerpreview 2013 in Amersfoort. Pffffffft.

4/2/2013
Afgelopen vrijdagavond een heerlijk Poesía Cantada optreden met Monica Coronado in de bibliotheek in Velp, met onzettend veel lovende reacties!

13/1/2013
Op vrijdagavond 1 februari vanaf 20 uur Poesía Cantada in de bibliotheek Oosterbeek.
Nieuw geboekt: 13 en 14 juli 2013 op het Kuna festival in Lheebroek Poesía Cantada en Dichter Û.

27/11/2012
Het was reuze gezellig afgelopen zondagmiddag "even niksen" in TAPE espressobar! Een mooie afsluiting van 2012 optredens. Op naar 2013!

20/10/2012
Op zondagmiddag 25 november, tussen 14 en 16 uur, gaan Dichter Û en Sandra Hut poëzie voordragen in de TAPE espressobar, Hommelstraat 66 in Arnhem. Toegang is gratis en je kunt er volop genieten van de lekkerste en eerlijkste koffie van Arnhem. Kom dus even "lekker niksen" onder het genot van een kopje koffie of thee en laat je verrassen door de gedichten van Sandra Hut en Dichter Û. Met een voorproefje van het Afhaalpoëzie gedichtenmenu voor 2013!

16/9/2012
Vanmiddag twee Poesía Cantada optredens met Mónica Coronado gedaan in de Lutherse Kerk in Arnhem. Dat was erg leuk en wat klinkt die kerk toch indrukwekkend!

13/8/2012
Na een zeer geslaagd Sonsbeek Theater Avenue, met heerlijk festivalweer, is het nu even pauze voor Afhaalpoëzie en Dichter Û. Op zondag 16 september rond 14 uur is het volgende feestje: Poesía Cantada met singer-songwriter Mónica Coronado tijdens Wijken voor Kunst in de Lutherse Kerk in Arnhem.

1/8/2012
Van 9 t/m 12 augustus met Afhaalpoëzie naar de Sonsbeek Theater Avenue, met een poëzie promotie pony op donderdagavond en op vrijdagmiddag de Afhaalpoëzie bezorgdienst! Je kunt nu al een plekje in het bezorgschema reserveren via u[at]afhaalpoezie.nl.

25/7/2012
Zo, Habana aan de Waal is alweer voorbij. Het was wisselvallig, maar ook erg gezellig! Nu even een weekje pauze. Op 1 augustus volgende ronde, in Ommen.

13/7/2012
De Afhaalpoëzie kiosk is opgebouwd op het festivalterrein van Habana aan de Waal in Nijmegen-Lent. Tussen de buien door heerlijk in het zonnetje. Vanaf morgenmiddag is het een week lang festival, met elke dag Afhaalpoëzie.

24/6/2012
Vrijdagavond 29 juni verzorgt Dichter Û een kort optreden bij de opening van drie tentoonstellingen in Bosch (Arnhem).

24/6/2012
Vroeg opstaan werd gister beloond met een prachtige zonsopkomst op festival Sunsation, omlijst met veel poëzie. Heel bijzonder!

18/6/2012
Komende vrijdagavond tot zonsondergang en zaterdagochtend vanaf zonsopkomst (!) heel veel gratis poëzie in het observatorium van Robert Morris tussen Lelystad en Swifterband in de polder. Weinig slaap, maar wel een zeer bijzondere ervaring!

13/6/2012
Komende zondagmiddag staat de Afhaalpoëzie kiosk op de cultuurzondag in Laag-Keppel. En op 22-23 juni op festival Sunsation in/bij het observatorium van Robert Morris nabij Lelystad.

8/6/2012
Nieuw op de speellijst: festival Habana aan de Waal. Tijdens de vierdaagsefeesten in Nijmegen op het het Lentse Waalstrand, aan de "rustige" kant van de Waal met prachtig uitzicht op Nijmegen. Van 14 t/m 20 juli.

3/6/2012
Vandaag was poëziefestival Het Park Vertelt in Oosterbeek. Ondanks de regen en kou en groot succes, met een magisch optreden van Spinvis, een prachtig optreden van Joke van Leeuwen, vele andere mooie optredens en een paar honderd dappere bezoekers!

2/6/2012
Samen met Mónica Coronado een minitournee gedaan met Poesía Cantada. Vier korte optredens op vier heel verschillende locaties van de Kunstroute Renkum. Ontzettend leuk en veel positieve reacties!

28/5/2012
Het XL festival is al weer voorbij. Komend weekend Kunstroute Renkum (met Poesía Cantada) en poëziefestival Het Park Vertelt in Oosterbeek. Het poëziefestival zoekt nog vrijwilligers! (meer info via info[at]hetpark vertelt.nl)

25/5/2012
Het weer kan ook te mooi zijn voor een festival. In Dronten staat een prachtig XL festival, dat wel wat meer bezoekers verdient dan er vanmiddag waren.

21/5/2012
En voor je het weet is het dan al weer voorbij. Het was een heerlijk Hoogte 80 festival, met o.a. Spinvis als bezoeker aan het afhaalloket, met heel veel enthousiaste reacties en met veel lekker weer. Op naar het Dies festival van de Radboud Universiteit in Nijmegen (24 mei) en het XL festival in Dronten (25-27 mei).

13/5/2012
Op zaterdagmiddag 2 juni treden Dichter Û en singer-songwriter Mónico Coronado samen op met het programma Poesía Cantada, op vier locaties van de Kunstroute in de gemeente Renkum.

11/5/2012
Nieuw op de Afhaalpoëzie speellijst: festival Sunsation op 22-23 juni 2012 in het observatorium Robbert Morris bij Lelystad. Voor de echte vroege vogels! Kijk op festivalsunsation.nl voor meer info.

7/5/2012
Het festivalseizoen is weer begonnen! Op Bevrijdingsdag stond de Afhaalpoëzie kiosk op het Lokale Helden festival in Zutphen. Heel gezellig! Op naar Hoogte 80, van 17 t/m 20 mei in Arnhem.

18/4/2012
Het wordt "meimaand-afhaalpoëziemaand", want in mei zijn er maar liefst 10 dagen met Afhaalpoëzie! De eerste is op 5 mei in Zutphen.

9/4/2012
Voor filmpjes van de presentatie van "Nieuwe ogen, het tweede jaar Afhaalpoëzie" klik op de volgende links naar You Tube.
[filmpje Y los sueños donde están? - Waar zijn m'n dromen?]
[filmpje Rokjes - Faldas]
[filmpje De Zee - Mar]
[filmpje Alleen naar Lutkewierum - Solo a Lutkewierum]

7/4/2012
De nieuwste Afhaalpoëzie bundel, "Nieuwe ogen, het tweede jaar Afhaalpoëzie" (ISBN 978-90-816640-0-4) is vanaf vandaag niet alleen via de email te bestellen (u@afhaalpoezie.nl), maar ook verkrijgbaar bij boekhandel Ongerijmd in Arnhem.

6/4/2012
Al weer twee weken geleden was het Waterweek. Dichter Û heeft samen met Debora Zachariasse Waterwoorden les gegeven aan groepen 5 t/m 8 van de Ibn I Sina basisschool. Hieronder een foto van het eindresultaat, het "flessenpostaquarium".


30/3/2012
Vanaf heden heeft het gezamenlijke programma van singer-songwriter Mónica Coronado en Dichter Û de naam "Poesía Cantada". Wij zijn te boeken!

30/3/2012
Afhaalpoëzie heeft z'n bestaan mede te danken aan "trekkermeisje" Manon Ossevoort, die door op een tractor vanaf Terschelling naar de Zuidpool te reizen heeft laten zien dat je dromen simpelweg moet doen! Kijk op tractortractor.org voor Manon's avonturen.

30/3/2012
Hieronder een imprssie van de presentatie van de tweede Afhaalpoëzie bundel, afgelopen zondag in de prachtige Lutherse Kerk in Arnhem.
[filmpje]

 

 
[foto's: Sandra Hut]

28/2/2012
Op zondag 25 maart is de presentatie van de tweede Afhaalpoëzie bundel! Met als speciale gast singer-songwriter Monica Coronado. In de consistoriekamer van de Lutherse Kerk in Arnhem (Spoorwegstraat 8-10), van 15 tot 16:30 uur.

27/2/2012
Afhaalpoëzie zal van 25 t/m 27 mei te zien zijn op het XL festival in Dronten.

8/2/2012
De nieuwe Afhaalpoëziebundels "Nieuwe ogen" zijn binnen van de drukker en vanaf nu te bestellen door een mailtje te sturen naar u@afhaalpoezie.nl. Ze kosten € 12,50 per stuk. Op 20 maart is de officiële verschijning en op 25 maart het presentatiefeestje.


6/2/2012
Afgelopen weekend was het reuze gezellig bij phonq* festival in Arnhem. Fijne sfeer en mooie reacties aan het Afhaalpoëzieloket.

20/1/2012
Over twee weken is het phonq* festival in Loods 008 in Arnhem, met op zaterdag 4 februari Afhaalpoëzie!
Ondertussen zijn er nieuwe Afhaalpoëzie menuflyers, nieuwe Afhaalpoëzie ansichtkaarten en wordt er gewerkt aan Afhaalpoëzie posters. Er is ook een nieuwe Afhaalpoëzie bundel in voorbereiding, die waarschijnlijk in maart zal verschijnen.

29/12/2011
Iedereen een mooi en waardevol 2012 gewenst!

18/12/2011
Gisteravond een knusse presentatie van nieuwe Afhaalpoëzie illustraties van MadebySterre, voor exclusief gezelschap! Wie snel is kan ze nog bewonderen bij HAAKS in Perron026 (het oranje gebouwtje naast station Arnhem centraal).
Vanmiddag een heel knus optreden samen met Mónica Coronado op zolder van atelier Brantsen in Velp. Ook voor exclusief gezelschap. Erg leuk om weer eens poëzie van songteksten voor te dragen!
Later vanmiddag poëziemarathon in atelier Klas Vijf in Velp. In het goede gezelschap van Jesse Laport, Peter Brouwer, Cor Stoel, Yke Schotanus en Thea Witteveen een uur lang gevarieerde poëzie voor een aandachtig publiek. Met Afhaalpoëzie natuurlijk!

15/12/2011
Zondag 18 december is Dichter Û te vinden in de Oranjeateliers in Velp. Om 14:30 uur samen met singer-songwriter Món en om 16:00 met Afhaalpoëzie in een dichtersmarathon.
Op zaterdagavond 17 december presenteert Made by Sterre haar nieuwste Afhaalpoëzie-illustraties om 20:30 uur in HAAKS op Perron026 (het oranje gebouw naast station Arnhem centraal). Afhaalpoëet Dichter Û komt de bijbehorende gedichten voordragen tegen de achtergrond van een levensgrote illustratie van Made by Sterre. De illustraties zijn deze avond extra voordelig: 2 ingelijste illustraties voor slechts € 5,-.

14/12/2011
Afgelopen zondag een dag lang Afhaalpoëzie in de ABN-Amro bank in Vorden als onderdeel van KunstZondag Vorden. Het was een ontzettend leuke dag!


9/12/2011
Vandaag de opening van het lustrumweekend van de KunstZondag in Vorden, met Dichter Û ter vervanging van A.L. Snijders. Van 17 tot 19 uur in het ABN-Amro gebouw, Raadhuisplein 1, Vorden. Zondag de hele dag Afhaalpoëzie op dezelfde plek.

29/11/2011
December staat voor de deur en heeft de nodige festiviteiten in het verschiet! Op 11 december is de Afhaalpoëzie kiosk te vinden op de KunstZondag in Vorden (in het gebouw van ABN-AMRO, Raadhuisstraat 1 in Vorden). Op 18 december is om 14:30 uur een optreden van Dichter Û samen met singer-songwriter Monica Coronado op zolder van de oranjeateliers in Velp en om 16 uur neemt Dichter Û deel aan de dichtersmarathon in galerie Klas 5 van diezelfde oranjeateliers. Overigens is het "gluren bij de buren" in de oranjeateliers afgelopen weekend al begonnen, dus kijk op oranjeateliers.nl wat er te beleven valt!

5/11/2011
De nieuwe CD van Món is prachtig! Ik verheug me alvast op ons optreden in Velp op 18 december (nog even geduld dus...). Ondertussen is Made by Sterre bezig met illustraties voor de nieuwe Afhaalpoëzie-bundel, werkt Merlijne Marell aan vier nieuwe Afhaalpoëzie-ansichtkaarten en maakt Made by Sterre ook een set nieuwe Afhaalpoëzie-ansichtkaarten. Het gedichtenmenu voor 2012 is op één gedicht na af en ook de eerste opties voor Afhaalpoëzie-optredens zijn geplaatst. Maar eerst de Kunstzondag in Vorden op 11 december. 

12/10/2011
Aanstaande zaterdagavond is de presentatie van de nieuwe CD van Monica Coronado in Tape in Arnhem. Ik ben heel benieuwd!
Op zaterdag 29 oktober organiseert het bezoekerscentrum Sonsbeek activiteiten in het kader van de "nacht van de nacht" met o.a. een poëzietoernooi (en een rolletje voor Dichter Û).

23/9/2011
De ideeën voor het nieuwe jaar beginnen al een beetje vorm te krijgen. Het nieuwe gedichtenmenu is voor driekwart af en waarschijnlijk komen er aardig wat meer poëzie ansichtkaarten op het gedichtenmenu. Laat het voorjaar maar komen!

11/9/2011
Iedereen die afgelopen nacht niet bij 'Beeldenpragt bij nacht' in Silvolde geweest is heeft een prachtige nacht gemist. Het was een heerlijke afsluiting van een zomer vol Afhaalpoëzie-optredens. De komende tijd zal het veel rustiger zijn, maar de voorbereidingen voor de volgende zomer zijn al weer begonnen!

9/9/2011
Morgen 'Beeldenpragt bij nacht', nachtexpositie in Silvolde, vanaf 21:30 uur.

17/8/2011
De Sonsbeek Theater Avenue is al weer voorbij. Voor Afhaalpoëzie waren het vier drukke dagen met weer vele fijne reacties. Op naar het volgende feestje!

11/8/2011
Het feest is begonnen! Vandaag is de Sonsbeek Theater Avenue van start gegaan. En ondanks het wat druilerige weer was het vanavond al een heerlijk avondje. Dat belooft nog veel moois tot en met zondag.

1/8/2011
Het Totaalfestival in Bladel is echt een heeeerlijk festival. Vriendelijk, sfeervol, goed opgezet, lekkere bands en fijn publiek. Het was een genoegen afgelopen weekend.


28/7/2011
Afhaalpoëzie in poëziewinkel De Poëziekoerier in Nijmegen op 6 augustus wordt verschoven naar een nader te bepalen datum.

29/6/2011
Wat een weekend. Eerst zaterdag in de (mot)regen een ontzettend leuk tuinfeest en daarna zondag in de bloedhitte met de Afhaalpoëzie bij het bezoekerscentrum in Park Sonsbeek. Op naar de volgende festivals!

19/6/2011
Ondanks wat weerbarstige weergoden toch een prachtig luchtkussenfeest met een mooie opbrengst voor de millenniumdoelen.

18/6/2011
Vanaf vandaag worden de gedichten van het Afhaalpoëzie menu in Nijmegen e.o ook thuisbezorgd, dankzij De Poëziekoerier (http://www.poeziekoerier.nl).

14/6/2011
Komend weekend op zaterdag 18 juni met de Afhaalpoëzie kiosk in poëziewinkel De Poëziekoerier in Nijmegen en op zondag-vaderdag met de Afhaalpoëzie kiosk in de Steile Tuin van Park Sonsbeek voor het Luchtkussenfeest.

10/6/2011
Het "duel" met Abel Brouwer, morgen in het Rad der Verbeelding, is vervroegd naar 19:30 uur!

6/6/2011
Het was een heerlijke editie van Hoogte 80, met veel dank aan iedereen die een bezoekje gebracht heeft aan de Afhaalpoëzie kiosk!
Komende zaterdag een kort "duel" van Dichter Û met Abel Brouwer in de Nacht van de Mode: 11 juni om 21:30 uur in het Rad der Verbeelding (Klarendalseweg, Arnhem).

31/5/2011
Overmorgen begint Hoogte 80 festival al weer! Morgen lekker opbouwen en dan donderdag t/m zondag Afhaalpoëzie. Dan is het festivalseizoen toch echt losgebarsten. Zie www.hoogte80.nl voor het hele programma en de locatie.

31/5/2011
Afgelopen weekend twee keer met Afhaalpoëzie in Arnhem op de markt gestaan voor het festival voor het gesproken woord 'De geest moet waaien'. En waaien deed het.... Tussendoor promotieclip voor Hoogte 80 festival opgenomen, te zien op 2 juni op TV Gelderland in Geniet! En op zondag genoten van Het Park Vertelt in Oosterbeek, met twee kleine optredens in het kinderprogramma, samen met Linda Vogelesang. Het was een druk maar aangenaam weekend.

14/5/2011
Dit weekend is het tweejaarlijkse slow food evenement Terra Madre op landgoed De Haere in Olst. Zonder Afhaalpoëzie, maar wel lekker!
Vorig weekend was de Afhaalpoëziekiosk te vinden in poëziewinkel De Poëziekoerier in Nijmegen.
Op 28 mei neemt Omroep Gelderland een speciaal promotiegedicht over Hoogte 80 (2 t/m 5 juni) op voor het TV-programma Geniet!
Op 29 mei is poëziefestival Het Park Vertelt in Park Hartenstein in Oosterbeek. Met vele spannende optredens, ook voor kinderen!

15/4/2011
Op 30 en 31 juli staat Afhaalpoëzie op het "Totaalfestival" in Bladel en van 2 t/m 5 juni op het theaterfestival op Hoogte 80 in Arnhem. Naar verwachting volgen ook nog de Sonsbeek Theater Avenue in Arnhem (11-14 augustus) en wellicht literair festival 'De geest moet waaien' (27+28 mei in Arnhem). Houd de agenda in de gaten!

15/4/2011
Op 10 april stond de Afhaalpoëzie zeepkist in een zonovergoten en drukbevolkt Kronenburgerpark in Nijmegen, dankzij poëziewinkel De Poëziekoerier.
 
(foto: De Poëziekoerier)

27/3/2011
Na de aangenaam absurdistische schrijversavond van afgelopen donderdag en de gezellig gevarieerde gekkigheid van het optreden in De Gekkigheid gisteravond, is het nu bijna twee weken wachten tot het volgende Afhaalpoëzie evenement (op 10 april in Nijmegen).

21/3/2011
Nu te bestellen, de eerste Afhaalpoëzie bundel "Even weg", met alle gedichten van het Afhaalpoëziemenu van 2010. Stuur een email naar u@afhaalpoezie.nl voor info en bestellingen!

21/3/2011
Aanstaande donderdagavond, 24 maart, optreden in Ongerijmd in het kader van Schrijversplatform Arnhem avond 'Scheppen zonder inhoud'. Voor de liefhebbers van absurditeiten. Vanaf 20 uur.

6/3/2011
Over een week optreden in Groningen, samen met Petra Else Jekel, Freddy Nekkers en Martijn Brugman, onder de noemer 'Woorden Wisseling', als onderdeel van een culturele zondag in Het Paleis. Komt dat zien (of vertel het aan al je noordelijke familie, vrienden en kennissen)!

5/3/2011
Presentatie van de bundel was erg leuk! In aanwezigheid van TV Gelderland en De Gelderlander.
http://www.gelderlander.nl/voorpagina/arnhem/8233152/Afhaalpoezie-tussen-de-frieten.ece

23/2/2011
Zondag a.s. presentatie van de bundel! Daarna op 13 maart optreden in Groningen. Verder 14-15 mei Afhaalpoëzie op Terra Madre en 2-5 juni op Hoogte 80. Het festivalseizoen begint zich aan te kondigen.

11/2/2011
Bijgekomen van het Phonq* festival wordt het nu al weer tijd voor de presentatie van de eerste Afhaalpoëzie bundel op 27 februari van 14 tot 15 uur in cafetaria De Snoek in de Nijhoffstraat in Arnhem. Komt dat zien!

11/2/2011
Nu ook vijf Afhaalpoëzie ansichtkaarten verkrijgbaar, ontworpen door Made by Sterre:
  
 

5/2/2011
Het Phonq* festival is in volle gang. Gister Afhaalpoëzie 2011 uitgeprobeerd en samen met Monica Coronado poëzie van songteksten gebracht. Vanavond poëzieprogramma met gastoptredens van Petra Else Jekel en Lieveheersje. Morgen weer samen met Monica Coronado en met gastdichters Frank van der Mee en Geert Kruideren.

29/1/2011
Woensdag heel knus opgetreden in poëziewinkel De Poëziekoerier in Nijmegen.
Donderdag in boekhandel Ongerijmd in Arnhem opgetreden ter ere van gedichtendag en vooral ook ter ere van de start van de verkoop van de eerste Afhaalpoëzie bundel "Even weg". Nu ook te bestellen door een mailtje te sturen naar u@afhaalpoezie.nl.

.
25/1/2011
Morgenavond half tien, optreden van Dichter Û in de eerste van vier Dichtersnachten in Nijmegen (winkel De Poëziekoerier, Tweede Walstraat 83)!
Overmorgen, landelijke gedichtendag, de officiële verschijning van de eerst Afhaalpoëzie bundel: "Even weg, een heel jaar Afhaalpoëzie"!

15/1/2011
Op 27 januari verschijnt de eerste AFHAALPOËZIE bundel met als titel 'Even weg, een heel jaar Afhaalpoëzie'. De bundel is prachtig vormgegeven en geïllustreerd door MadebySterre en is te koop bij boekhandel Ongerijmd in Arnhem. En natuurlijk overal waar Dichter Û en/of de AFHAALPOËZIE kiosk verschijnen!

15/1/2011
Het gedichtenmenu voor 2011 is af en is te downloaden via de pagina 'menukaart'. De opnames voor op de menukaart laten nog even op zich wachten.

8/1/2011
Van 4 t/m 6 februari staan Monica Coronado en Dichter Û samen op het Phonq-festival. Hieronder een opname van een experimentje uit het repetitiehok.
Y los sueños, dónde están? - Waar zijn mijn dromen?8/1/2011
Benieuwd waar het onderstaande lied over gaat? Kom dan op 4 of 6 februari naar het Phonq* festival in Arnhem!
Solo a Lutkewierum27/12/10
Op 4 t/m 6 februari is het eerste Phonq-festival in Arnhem. Samen met Monica Coronado breng ik daar Nederlandse poëzie van Monica's Spaanse songteksten. Ik ga ook optreden metde try-out van het nieuwe Afhaalpoëzie gedichtenmenu voor 2011 en er komen ook enkele poëzievoorstellingen van Dichter Û samen met gastdichters Lieveheersje, Petra Else Jekel, Robin Gerritsen en Geert Kruideren. Zie ook www.phonq.org.

27/12/10
Op 26 januari sta ik op het podium van de Dichtersnachten in Nijmegen. Zie www.depoeziekoerier.nl voor meer informatie.

20/12/10
Hopeloos festivalweer gister, maar toch sfeervol Onbestemmelingen-festival.

18/12/10
Morgen benefietfestival 'De Onbestemmelingen' in LuxorLive in Arnhem. Met vele toffe optredens van dichters en popmuzikanten! De opbrengst is voor dak- en thuislozen in Nederland en Zuid-Afrika. Van 13 tot 21 uur.

12/12/10
Van 4 t/m 6 februari is het leukste stukje van de winter: Phonq festival met theater en muziek in Arnhem.

7/12/10
Even reclame maken voor het daklozenfestival "De Onbestemmelingen" met goeie popmuziek, goeie poëzie en voor een goed doel. Op zondag 19 december van 14 tot 20 uur in LuxorLive in Arnhem.

27/11/10
Afgelopen week het laatste nieuwe gedicht voor het Afhaalpoëzie gedichtenmenu voor 2011 gemaakt.

16/11/10
De eerste van een afhaalpoëzie-gedicht afgeleide Spaanse song van Monica Coronado is vrijwel af. Binnenkort hier te beluisteren?

12/11/10
Voor limericks en andere plezierdichten: www.limmerjijoflimmerick.nl van dichter Jos van de Pas.

5/11/10
Amuse: Hap / Slik / Weg

24/10/10
Gister op de art-bootsale in Arnhem kennis gemaakt met de 'mooie woorden kadootjes' van www.lieveheersje.nl. Super!

23/10/10
Het al lang sluimerende idee om van de Afhaalpoëzie jaargang 2010 een bundel te maken begint, in samenwerking met vormgeefster en illustrator Sterre (www.madebysterre.nl), een beetje een plannetje te worden!

19/10/10
Op dinsdag 26 oktober is de boekpresentatie van Hester Macrander bij boekhandel Hijman&Arends in Arnhem. Met een snufje Afhaalpoëzie!

16/10/10
De werkgroep van poëziefestival 'Het Park Vertelt', zondag 29 mei in park Hartenstein in Oosterbeek, is nog op zoek naar mensen die mee willen organiseren. Meer weten of je direct aanmelden, stuur dan een berichtje naar u@afhaalpoezie.nl.

13/10/10
De agenda is leeg, maar ondertussen zijn de voorbereidingen voor AFHAALPOËZIE in 2011 al weer in volle gang. De menukaart wordt vernieuwd en het is het seizoen om allerlei festivals te benaderen!

27/9/10
Gister een heerlijke open dag en jubileumfeest met o.a. Afhaalpoëzie op biologisch tuinbouwbedrijf De Hooge Kamp in Beemte Broekland!

16/9/10
Het wordt een druk weekend. Vrijdagavond een optreden samen met singer-songwriter Monica Coronado in de talkshow Bosch&Boeken. Zaterdagavond Afhaalpoëzie als entertainment bij het kledingruilfeest van Het Naaicafé en Rockjess. Zondag Afhaalpoëzie tijdens Wijken voor Kunst naast de bunker in de Agnietenstraat, met gastdichter Geert Kruideren.

20/8/10
Wauw, een uur lang 'poëzie van songteksten' vloog voorbij gisteravond!

18/8/10
Morgenavond in Bosch een uur lang Dichter Û samen met singer-songwriter Monica Coronado met een programma van 'poëzie van songteksten'.

9/8/10
Het waren vier heerlijke en succesvolle Afhaalpoëziedagen tijdens de Sonsbeek Theater Avenue.

5/8/10
Morgen begint de Sonsbeek Theater Avenue. Vier dagen lang genieten van theater, muziek en Afhaalpoëzie in de prachtige rustgevende omgeving van Park Sonsbeek in Arnhem!

11/6/10
Vanavond poëzie en literatuur in Bosch&Boeken in Bosch.

1/6/10
Jammer van de regen gister, maar toch was het fijn met Afhaalpoëzie op het poëziefestival Het Park Vertelt in park Hartenstein in Oosterbeek.

23/5/10
Gisteravond was Club Oostpool een heerlijk bruisende avond.

21/5/10
Morgenavond Club Oostpool met onder meer een optreden van Monica Coronado samen met Miriam Möczko en Dichter Û.

17/5/10
Het was drie dagen bibberen van de kou, maar gelukkig ook een prachtige zondag, waardoor 'n Bult Theater op Hoogte 80 in Arnhem toch hartverwarmend afsloot. De Afhaalpoëzie had het erg gezellig, tegenover de Naaisalon.

12/5/10
Morgen begint theaterfestival 'n Bult Theater! Met Afhaalpoëzie!

7/5/10
De première van de gezamenlijke optredens van Dichter Û met singer-songwriter Monica Coronado in Bosch gisteravond was spannend maar ook erg leuk. De reacties waren positief!

6/5/10
Vanavond in Bosch: singer-songwriter Monica Coronado samen met Dichter Û!